**** ^.^ ASSALAMUALAIKUM WARAHMATULLALLAH HIBARAKATU ^.^ WELCOME TO MY BLOG ^.^ THIS STORY IS ABOUT ME ^.^ ITS ABOUT MY LIFE ^.^****

Monday, November 28, 2011

~kenduri kahwin hafsah~

salam ukhwah~


date : 27 nov2011



ni je gambar aku tangkap nan hafsah..

aku sampai pun dah dekat kul 2..1 setengah kot..aku pegi nan family alang-alang pegi amik barang adik aku kat sekolah dia terus pegi kenduri hafsah nie..

aku nak tgok jugak hubby si hafsah ni.tapi time aku datang pun rombongan laki tak sampai lagi.lama jugak aku dok sembang nan hafsah dalam bilik tu..

then cari jugak zatul dengar kata nak datang tapi aku tak nampak bayang mana-mana pun budak taayah haha tapi aku jumpa cikgu taayah cikgu salasiah..

lately aku tak tau lah..aku yang dah tua or emang orang suka kahwin muda dah dekat 4 or 5 kenduri yang aku pergi pengantin around 16-19 pehhh 

silap-silap aku pun dapat aura kahwim muda heheh

ni cerita hafsah~

aku : ko belajar mne skang?




aku mohon UIA
          • tp xdpt sbb keturunan
          • aku ngan hubby aku dah pi UIA tiga kali

          • walaupon tiga kali dia xterima jgak


            • maybe taun depn aku masuk MSU
            • aku nak amik sains hayat




              p/s:actly aku lupa nak tanya sebab apa sebab keturunan tak leyh masuk uia?pelik aku


              aku : ko duk mana sekarang?



              • skang aku dok kat KL
              • hubby aku keje kat telaga biru
                ak dok kat damansara damai



                aku : hubby ko keje ap?




                • hubby aku jd penterjemah al-quran kat telaga biru...
                • then dye menulis la...
                • bru2 nie artikel dye ade kuar dlm majalh solusi
                • dye wat terjemahan kitab bahasa arab same




                  • aku : ko watpe?suri rumah je kew



                  • wat mase skang nie surirumah jerla....sambil menulis artikel
                  • taun depan bru masuk blaja..
                    aku tlg hubby aku skang nie
                    • pasal sains dlm quran
                    • hubby aaku terjemah kitab bahasa arab ngan bahasa urdu
                    • so aku tukang mengedit


                      aku : lme dah ke ko kal kl?

                      • bru dlm sebulan lebih
                      • lepas hubby aku balik dr overseas...bulan lima tuh...kami dua2 dok umh aku...jaga nenek aku
                      • nenek aku jatuh...kaki retak
                      • dua bulan...pastu time nak dekat bln pose..mak mertua aku plak sakit...
                      • so kebetuan leps raya bru hubby aku dpt keje
                      • dah jaga dua2...dua2 dh sihat bru hubby aku dpt keje



                        aku  : ko ikot hubby ko gy oversea gak ke?



                        • xlah
                        • aku xpi....lpas nikah dua minggu hubby aku pi pakistan balik
                        • untuk habiskan MA dye


                          • so bulan lima dye dah habis final exam dye balik tros la
                          • aku dok umah 3 bulan..blaja kemas,masak,basuh
                            hubby aku balik aku dh pndai semua benda



                          • aku :  nak jadi isteri mithali kan..kena la tau semua         haha





                              • kene jaga eton oii
                              • syurga bwh tpak kaki suami
                                klu ade benda dye xsuke...ssh kite....Allah x redha


                                • sbb tuh kene slalu senangkan hati dye
                                • aku untung sbb suami aku mmg bagus
                                • dye xkan ddk diam klu aku wat keje
                                • dye akn tlg aku kemas,masak,basuh..
                                • klu cuti jer...dye akn bwk aku jalan2
                                • klu aku sakit...dy yg masak untuk aku
                                • aku nie bertuah sgtla


                                  • dah balik keje...xder nyer nak kuar umah...melekat je kat umh ngan aku
                                  • leas dye balik 3 bulan lebih x berenggang ngan aku
                                  • ni kene pi keje...
                                  • mula2 tuh..dua2 nangis...
                                  • hehehhe..mcm bdak2 lak



                                    cerita hafsah ni dia senri citer kat fb..then same jgak cte time aku jumpa dia tu..so aku amik copy paste je lah apa aku rajin benor nak ingat heheh



                                    nak tau lebih tnya sendri kat tuan badan huhu~





                                    semoga kekal ke akhir hayat dan berbahagia hingga ke anak cucu to hafsah & fauzi



                                    wsalam~



6 comments:

idop macam roda said...

huhu lwk gle..ngee dy mg cm sweet.2 ke klbhn klo kwen ngn lki trlbey umo?hhuhu..lwk la....ngt an dlm nvel je,upeny mg realiti...ngee.xpela,hope berpnjgn hngga akhr hyt...amin..eton jgn gtai222 tw..huhu

miss aemi said...

waa~~~~ sweeeeeeeeeeeeeeeeettttttttttt gilaa :')

ar3^lynnz said...

huahuahuahuhuhuhehehe gler semua org jeless nan hafsahh~
kalau cnie sruh hafsah wat blog lah cter kisah hidup dy yang dah berumah tangge tu heheh nanti kowt2 ada yang nak ngekor kawin awal
so sweett gituu~~~~

ohmmue said...

ton... cari laki cam uh untuk aku satu tau.. :D

ar3^lynnz said...

cari senri la kak ummuu..heheh mana boleh orang yang carikan

♥ MS ♥ said...

sejuk mata memandang tengok pengantin pakai cm tu :)

Post a Comment

 
© Copyright 2035 ++AkU pUnyA stOrY++
Theme by alynz