**** ^.^ ASSALAMUALAIKUM WARAHMATULLALLAH HIBARAKATU ^.^ WELCOME TO MY BLOG ^.^ THIS STORY IS ABOUT ME ^.^ ITS ABOUT MY LIFE ^.^****

Thursday, December 1, 2011

Susah nak puaskan hati semua pihak!

salam ukwah~




pernah tak rasa macam yang aku rasa..

rasa tersepit

rasa serba salah

bila dah buat ikut suka hati..pihak ini terasa pihak itu pun terasa

bila dah rasa tertekan semua orang aku nak marah

susahnya nak puaskan hati semua pihak!!

mesti ada yang cakap:

xpayah nak jaga hati orang..ada orang jaga hati kita ke

tapi bagi aku..aku kena juga jaga hati orang even hati kita pun sakit

ada jugak orang cakap:

pandai-pandai la fikir jangan sampai dua dua pihak terasa


bukan aku taknak fikir tapi bila dah tertekan boleh ke nak fikir?

bila aku di suruh buat something yang perlukan tumpuan then idea nak mencerna

bukan time-time tu aku boleh buat..

bila aku tangguh nantilah aku buat thats mean nanti aku buat juga just aku kena ada mood nak buat..

susah la aku ni.aku tak boleh buat kalau aku tak ada mood..

susah kan?

pihak ini dah terasa aku asyik tangguh..then asyik push aku

ok aku buat..

mood dah datang cantik punya ar..

then satu pihak lagi dah tak bagi aku buat sebab dah lewat malam

aku berkeras juga nak buat

then pihak itu pula terasa..

salah aku ke aku bekeras tak nak dengar cakap?

segala mood aku spoil macam tu je..

aku dah tak boleh buat bila pihak itu dah terasa dengan aku

aku tersepit tengah-tengah

bukan aku tak nak buat kerja yang pihak ini bagi..itulah aku cakap aku need time yang sesuai nak buat..then bila dah masuk feel pihak itu pula ada something prob dengan waktu aku buat..

habis macam mana aku nak puaskan hati semua pihak

truly aku cakap.aku memang tak boleh buat something kalau tak ada mood

nak datang mood + idea pun bukan senang

aku bukan malaikat pun yang semua orang nampak perfect je..aku pun kadang-kadang buat salah dah nama pun manusia tak lari dari buat silap..

bila kita dah tahu dimana salah kita next time kita boleh betulkan..bukan sekali buat salah then terus-terusan nak buat salah..

fikir lar juga pihak-pihak yang di sekeliling kita kan


tapi susah nak puaskan hati semua pihak..kadang kita buat ini tak kena buat itu tak kena

habis macam mana tu..kalau korang la

korang tertekan tak??

aku tak de la tertekan sangat

tapi itulah aku cakap susah nak puaskan hati semua pihak~~~



4 comments:

nursabrina said...

aku pon penah terase jugak !

teAm!eyL said...

jap nga pk..prnh x rse cnih..?? HAHAHAHA

mizz RFL said...

mmg tol pun.. ssh nk jaga ati org.. stiap pe yg kite nk wt kte kne korbankan ssuatu.. contoh cm kte perlu korbankn perasaan kte utk puas kn ati org lain.. sdgkn kte x heppy pun..

pengembara sepi said...

tindakan aku bila macam ni, . . . diamkan saja, . . . . bila berbicara tapi yg mendengar tak mahu mengerti pun tak guna, . . . . biarkan je, . . . diam dan pergi berlalu mmembawa diri ke tempat lain, . . .

Post a Comment

 
© Copyright 2035 ++AkU pUnyA stOrY++
Theme by alynz